Tvoj cilj - Vibracijska Autonomija


Ako su ti rečenice u nastavku poznate ili su te na trenutak dotakle, onako u prolazu, obavezno nastavi sa čitanjem teksta do kraja.



Toliko je negativna da mi se kosa diže na glavi od toga.



Ali oni su toliko negativni da ja prosto ne mogu da se izborim s tim. Uvek me nekako uvuku u nemoć i vrate dole.




Razumem o čemu se ovde radi, poznato mi je sve ovo i još mnogo toga. 
I ja sam mislila i živela u dubokom uverenju da mi drugi svojom energijom i (ne)raspoloženjem guše i kroje stvarnost. Međutim, upravo je suprotno. 


Mojim pristajanjem, iz navike, na to da budem ista kao oni i u istom raspoloženju ( jer se tako povezujemo i bar u nečemu razumemo ) doprinela sam da mi se dešava sve što ne želim. Razlog tome - da ne bih bila odbačena i osudjena na nerazumevanje najbližih. Ona stara - ćuti, trpi, prilagodi se, ne odskači, uklopi se.  
Doprinela sam da takve energije imaju slobodan uticaj na moje razmišljanje, delanje a na kraju krajeva i na zdravlje. 
Nisam razumela da poenta nije uporno pokušavati da promeniš druge u odnosu na sebe, već da samo treba da promeniš sebe u odnosu na druge. Samo. 

To jedino i jeste u tvojoj moći, zapamti. Ma koliko mislila suprotno.


A kako ću to? 

Tako što ćeš menjati svoje navike. Recimo naviku da na negativnu reakciju odgovoriš isto, prilagodivši se tudjem vibracijskom nivou ne možeš postići ništa bolje od ponudjenog. Meditiraj, navikni sebe na prisustvo u sadašnjem trenutku umesto prisustva u sopstvenom umu, koji ima mnogo toga da izjavi a malo šta je u stanju da čuje, dok mu se drugi obraća. Procesuiraj redovno misli koje primetiš da ti izazivaju nelagodnost. Odakle su, čije su? Ako i kada se javi strah seti se da je on poput navigacije koja ti poručuje da si poverovala u misao koja ti ne služi. U misao suprotnu od tvoje istinske želje za dobrobiti i obiljem.

Tvoje je da rasteš, da slobodno biraš ko si i kako ( na kojoj vibraciji ) živiš. 

Više ne moraš da oponašaš one od kojih si učila dok si bila dete. Više nisi dete. 

Nisi mala, možeš ti to. 

I zapamti.

Kada svesno menjaš sopstvenu vibraciju i sve u tvojoj okolini se menja, uklapajući se tako da se uskladi s tvojim unutrašnjim ritmom.
Sve je energija, sve je živo i sve vibrira. Dokaz tome može ti biti i samo jednostavno polaganje sopstvenih ruku na grudni koš i osluškivanje rada srca koje u svima nama kuca.  Nisi sama. 





Comments

Popular Posts